Ana Sınıfı
60-72 ay arası öğrencilerden oluşur. Okulun en büyüğü olduklarını bilirler. Her şeyi en iyi yaptıklarının, okuldaki kardeşlerine örnek olduklarının farkındadırlar. Çalışmalarıyla öne çıkmak, başkalarının beğenisini kazanmak, kişilik gelişiminin büyük oranda tamamlandığı 6 yaşta, özgüvenlerine önemli katkı sağlar.
Bu yaş grubundaki çocuklar için belirlenen ana hedef, okula karşı olumlu bir tutum geliştirmeleri, okuma yazma öncesi gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarıdır. Bu kazanımların başında, öğrenmekten zevk almak, sınıfta aktif ve yaratıcı olmak gelir. TAL Kariyer Anaokulun’da programlar hazırlanırken sağlam eğitim modellerinden o anki eğitim hedefine uygun yöntemler, çocukların tamamının katılımını sağlayacak, onların merak duygularını uyandıracak, bakış açılarını zenginleştirecek aktiviteler seçilir. Örneğin, proje yaklaşımı, aradığımız pek çok yöntemi içinde barındırması nedeniyle bu yaş grubu için tercih ettiğimiz bir modeldir. Bu modelde çocuklar tek bir konuya odaklanır, kendi merakları doğrultusunda projenin yönünü tayin eder, yaratıcılıklarını harekete geçirirler. Ortak çalışma sonucu ortaya çıkan eserleri sergiler, çalışmalarını aileleri ile paylaşırlar.
Bu yaşta dikkat süreleri artmıştır, okuma yazmaya hazırlayan çizgi, kitap ve kavram çalışmalarına ve her türlü masa başı etkinliğine istekle yaklaşırlar. Matematiğe, fen ve doğa çalışmalarına, özellikle deneylere ilgileri artar. TAL Kariyer Anaokulun’da haftanın bir günü iki ders saati süresi içinde ilkokulun provası yapılır. Ses çalışmaları, el yazısına hazırlık kitapları ve defterin kullanıldığı bu derste çocuklardan ayrıca, ders saati boyunca sınıftan dışarı çıkmaması, sakız çiğnememesi, parmak kaldırmadan konuşmaması gibi ilkokul kurallarına uyması istenir. İki ders saati arasında teneffüs, ders bitiminde de ödev verilir. Başta çocuklar bu uygulamayı yadırgasalar da sonraları duruma alışır, kendilerini diğer yaş gruplarından ayıran bu etkinliğe katılabiliyor olmaktan gurur bile duyarlar.
Aynı şekilde sanatsal etkinliklere de ilgileri artmıştır. Resim, heykel, fotoğraf sergilerine, tiyatroya, yaşlarına uygun eserler sahneye konduğunda opera ve baleye giderler. Kendileri de çok yaratıcıdır. Bu yaşta ilgi alanları yavaş yavaş belirginleşir, tarzları oluşur. Öğretmenleri bir resme baktığında hangi çocuğa ait olduğunu bilir. Branş öğretmenleri çocukların müziğe, resme, spora, satranca olan özel ilgi ve yeteneklerini belirleyip ailelerle paylaşır, bazen birlikte bir yol haritası çizerler.
Hazırlık sınıfı ek derslerin tümünden yararlanır. İngilizce dışında ek derslere haftanın birer günü, İngilizceye ise her gün bir sabah bir öğleden sonra olmak üzere iki ders saati katılırlar. Bu yaş grubunda yapılanları kaçırmamak adına yarım gün programı önerilmez.
İlkokula hazırlık gibi ciddi bir uğraşın yanı sıra oyun, çocuklarımızın hayatlarının merkezinde yer alır. Bu yaşta kuralları belirli, yapılandırılmış oyunları, masa başında oynadıkları zeka geliştirici oyunları, yaratıcılıklarını sergileyebildikleri küçük legoları tercih ederler. En hoşlandıkları oyun tarzı bütün sınıfın katıldığı, iki gruba ayrılıp oynadıkları yarışmalı oyunlardır. Kimseyi dışarda bırakmak istemezler, sınıf birbirine kenetlenmiş, dostluklar güçlenmiştir. Okul dışında da sınıf arkadaşları ve aileleriyle programlar yapılır. Bu yaşta edindikleri arkadaşlıklar ömürlüktür. Liseye gitmekte olan çocuklarımızın birkaç arkadaş toplanıp ziyaretimize gelmeleri bizi en mutlu eden olaylardan biridir.